TOO BIG TO FAIL

Am citit o serie de articole care fac referire, desigur, la CRIZA noastra cea de toate zilele si pe masura ce ne adancim (asa se pare..)  reactiile devin din ce in ce mai protectoare! Sincer, cred ca este o MARE PROSTIE!

Notiunea de Economia de tip Capitalist, din pacate, este trunchiata si macelarita din toate partile, si apar mutatii din ce in ce mai grave, de exemplu: nu poti interveni din toate directiile pompand bani si ajutoare DOAR din ratiuni Sociale, caci aceste “resuscitari” vor reactiona advers daca ne gandim la perioade pe termen lung; caderea firmelor (banci, institutii, etc) ce si-au gestionat gresit si fara nici un plan resursele, TREBUIE sa se intample; salvarea acestora acum, nu va face altceva decat sa omoare operatiuni si legaturi viitoare cu acesti “bolnavi” – astfel, iesirea din marea CRIZA va intarzia cu siguranta!

Intr-o Economie Sanatoasa trebuie sa existe si astfel de “esecuri” strict necesare supravietuirii partii Sanatoase, exact ca intr-un Organism – tratam un set de Virusi cu alti Virusi mult mai puternici, ce nu se vor distruge pe termen lung!

Sa luam Exemplu tarisoara noastra Draga, unde “cu surprindere”, am aflat ca din ce in ce mai multe Primarii din tara intra in Faliment si ca este o situatie grea! Foarte bine, zic eu – deoarece falimentul acestora, va naste frustrari pe plan local, vor aparea probleme sociale, chiar migrari, daca e cazul, iar distinsii alesi locali vor trebui sa renunte – voit sau nu – la pozitii, ceea ce va determina, in timp, o schimbarea  a atitudinii oamenilor in multe directii incepand cu: iesirile la vot, personajul ce va candida si ce urmeaza sa ia o Decizie, se vor re-gandi de 2-3 ori inainte sa accepte ceva “banuti sau foloase” ca sa voteze acele nulitati existente acum in politica, daca vor mai tine legat ca pana acum politicul de economic pe plan locat, daca vor trebui sa faca concesii pentru a accepta un Investitor in zona, etc…

Deci, daca acele entitati ce au gresit … acum, trebuie sa plateasca si trebuie sa cada, indiferent daca sunt Giganti Financiari, firme mari, firme mici, Institutii si altele! Asta e viata!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.