For my children

July 7th, 2017

Masini cu “dubla cetatenie”

January 14th, 2014

Vazuta astazi in SOFIA! Cu ele se poate livra fara probleme in ambele tari!

20140114-152921.jpg

Asemanari si Deosebiri II

January 9th, 2014

Sa nu spuneti ca doar eu, de aici , am ceva de comentat! Vedeti ce spun economisti din tara referitor la starea economica la nivelul mediu – al simplului “gospodar” comparativ pentru ambele tari! Vezi aici la “Logica Economica” – www.logec.ro

Prietenii la inceput de An!

January 8th, 2014

Si prietenii miros Aliantele posibile la inceputul Anului! Sa vedem daca au dreptate pana la finalul perioadei!

My Dogs

My Dogs

Si din nou …. din Romania

January 8th, 2014

In primul rand, doresc sa urez tuturor cititorilor acestui Blog un An Nou plin de impliniri si realizari. Va multumesc celor ce cititi aceste povestioare!:)

Dupa cum am mentionat si intr-o postare anterioara, am citit despre noul Proiect al unor Administratii Locale de implementare a Parcarii cu Plata prin SMS. Articolul complet aici. Un lucru de altfel laudabil chiar daca vine cu intarziere mare fata de tara vecina, Bulgaria, unde exista acest sistem de multi ani iar rezultatul vizibil este ca la orice ora in Centrul SOFIEI gasesti fara probleme Locuri de Parcare. Daca acest Proiectel s-ar implementa si in “marele” BUCURESTI cu siguranta s-ar reduce numarul “paznicilor de Zi/Noapte” ai Parcarilor publice si ar fi si suficiente locuri de Parcare. Ma bucur macar ca incercam sa copiem (doar ne pricepem la plagiat, nu!) de la altii si lucrurile bune caci doar nu le vom inventa noi pe toate!!!

 

Asemanari si Deosebiri I

December 10th, 2013

Aceste asemanari si deosebiri ce urmeaza sa le insiruiesc sunt date observate personal si nu implica opinia oficiala a firmei la care imi desfasor activitatea.

Cum am mentionat la inceputul Lunii, voi incepe prin a puncta ceea ce-mi place (e interesant) si ce ma surprinde in Bulgaria. Astfel, pentru a trece la fapte in ordine intamplatoare, incepem cu ceea ce-mi place:

1. Stabilitatea Fiscala – este net superioara “balbaielilor din Romania” si foarte simplificata; de cativa ani aceasta stabilitate a creat o o poarta vizibila de intrare a FDI (Investitiilor straine);

2. Casele de Marcat de la Comercianti sunt direct legate la sistemul de colectare a Taxelor;

3. Mancarea si Vinurile de o diversitate mare;

4. Sistemul de Parcare prin SMS introdus in SOFIA – si cu cele 3 Zone de Tarifare – foarte comod si civilizat; gasesti mereu locuri de Parcare Libere in Centrul orasului;

5. Finalizarea Autostrazii de la Vest la Est si faptul ca lucreaza mereu la ele pentru extinderea Retelei; Limita de Viteza ce a fost ridicata la 140 Km/h;

Ce e straniu:

1. Lipsa Investitiilor straine cu un sistem Fiscal mult mai lejer;

2. Birocratia in obtinerea unui Act Oficial;

3. Felurile de Mancare in cele mai multe Restaurante se aduc toate odata;

4. Cand are loc un Accident rutier se blocheaza totul deoarece trebuie ca cei implicati sa nu mute masinile pana nu vin Asiguratorii sau Politia;

5. Toate amenajarile de Santiere incep in SOFIA de cele mai multe ori toamna, pentru a fi lasate peste iarna la “ras-copt”

Cu siguranta, sunt mult mai multe dar acestea sunt primele observate de catre mine in aceasta perioada.

Astfel, cine vrea sa le completeze, cu mare Drag o poate face direct pe Blog.

Lupta cu Secundele

December 3rd, 2013

M-am intrebat daca lupta ce o ducem fiecare cu acest Domn, TIMPUL, nu e mai dura decat lupta cu provocarile zilnice. Am privit neputincios cum o gasca de copii dornici de performanta se chinuiau in lupta nesfarsita cu timpul. Secundele se transformau pe rand in miscari necontrolate dar care erau zadarnicite de logica fiecaruia de a ajunge la capatul culoarului. Spre final, citeai pe chipurile ostenite bucuria dar si epuizarea. Sareau iar, in speranta ca timpul le va fi prieten. Nu era pentru cei mai multi!

Dusmanul” asta era impenetrabil, nu il puteau atinge, nu-l puteau strange, nu-l puteau simti decat la final. Se afisau rezultatele galopant, parintii strangeau din dinti stiind ca “EL” a fost motivul principal al tresaririi copilului lor. Te simti dezarmat in fata cronometrului. Nu ai cum riposta decat daca renunti. Sa renunti, e simplu. Sa ramai in lupta, e greu. Al naibii de greu!

Din BULGARIA

November 30th, 2013

Voi incerca prin acest Post (precum si cele ce vor urma) sa construiesc o imagine, vazuta de catre mine, a Bulgarie! Cei apropiati mie, stiu ca incepand de acum 2 ani si ceva am inceput sa-mi desfasor activitatea in Bulgaria! Nu voi dezvalui nici o informatie despreĀ  activitatea profesionala ci doar despre ceea ce observ, in jurul meu, despre aceasta tara, oamenii ei si faptelor ce le vad aici! Venisem initial pentru o perioada scurta de timp dar se pare ca “socotelile de Acasa…”;National Day of RO - SOFIA 2013

Prima impresie, este placuta si darama miturile ce le auzim mereu in media despre relatia Romano-Bulgara! Daca ar fi sa ma uit la media, la fel cum se intampla si in relatiile cu celelalte state (v. Italia, Franta, Spania, Finlanda, etc), nu suntem, deloc compatibili cu ei in relatiile diplomatice, economice si sociale! Suntem diferiti si in acelasi timp, la fel! Scuzati exprimarea. In viitoarele postari, vom exemplifica aceste cuvinte “grele” si vom aduce justificari. Vorba unui “critic cinic” in viata – “Romanii sunt Sofisticati” – fiind raspunsul lui de ultim moment la intrebarea: “Dar romanii, cum sunt?”.

 

2-National Day of RO - SOFIA 2013-001Am reusit sa fiu prezent pentru al treilea An la Sarbatoarea organizata de Ambasada Romaniei la Sofia – de Ziua Nationala a Romaniei. De le An la An intalnirea devine mai interesanta, prezenta mai numeroasa si calitatea participantilor, daca imi este permis sa spun, mai ridicata. Ceea ce denota o crestere a interesului fata de Romania. Dar pot spune ca la aceasta Intalnire am avut din nou acel sentiment (ce vine cam rar) – “SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN”. LA MULTI ANI ROMANIA!

3-National Day of RO - SOFIA 2013-002

Din nou …

November 29th, 2013

Mi s-a reprosat ca nu mai postez nimic si ca mai bine inchid acest Blog; cica, “ocupi Blogosfera degeaba”!:)

Ce moment mai potrivit decat Ziua Radio Guerrilla – 9 Anisori (am mai avut un post depre acelasi Eveniment acum 3 Ani) – se potrivea pentru a relua aceste “povestioare”? Asa e…! REEEVINNN! Constant! Citesc zilnic multe post-uri si ma ingrozesc! Sper sa nu fiu in aceelasi … trend cu ei!

Asa ca, la treaba!

 

PS: LA MULTI ANI – Radio Guerrilla ! Cu adevarat primul Post de Radio ROMANESC elegant! Si SOFIA (BG) va Saluta!

Biz-show-urile mioritice

May 20th, 2012

Am avut curiozitatea sa trec astazi, pentru a viziona un film cu Familia, la unul din Mall-urile celebre din Bucuresti! Si cand colo, ce sa vezi …. invalmaseala mare: se turna LIVE o Emisiune a celebrei Mihaela RADULESCU! Prima senzatie: am crezut ca s-a dat liber la iPHONE 4 si se dau Cadouri Hi-Tech!!!
Copii, desigur, foarte doritori de Spectacol doreau o stationare de lunga durata dar nu am avut “rabdare”;
Romanii sunt mari doritori de showbiz – se parea ca au iesit in mod dedicat pentru a asista la aceste filmari;