Teama de a munci!

Se pare ca in actuala conjunctura a Economiei foarte multi dintre semenii nostrii si-au pierdut si acel AVANT muncitoresc de …. a MUNCI (a se citi A FACE BANI!); De ce?; Probabil ca din dorinta de nu pierde mai mult sau ca PRETEXT ca e marea CRIZA se observa o delasare in toate domeniile de activitate! REALISM sau SNOBISM??

Oriunde mergi, cu oricine vorbesti, auzi numai scaderi de Vanzari, somaj, lipsa bani de Investitii si toate scuzele de a se opri din activitate sau a reduce spre minim efortul de redresare! Peste tot, aceasta perioada ne arata un lucru MORBID si lipsit de SENSĀ – E CRIZA! Cand se termina? Cand ne apucam de lucru?….sau e teama de a munci? Daca aveti alte sentimente, mai vesele decat ceea ce vedem zilnic astept sa mi le impartasiti pentru a scapa de acest PRIVEGHI al Economiei!

One Response to “Teama de a munci!”

  1. Lear129 says:

    Hai sa muncim…..cu drag si spor pentru al cui viitor?….
    Daca ne gandim in ansamblu situatia e intr-adevar exact ca si dezvaluirea din tabloul de mai sus dar hai sa vedem cumva lucrurile si altfel nu doar intr-o asociere de culori si alaturare de imagini care genreaza un tot sumbru si…ce s-ar mai bucura Bacovia!…..In momentul asta economia minunata a tarii de divinitate aparata numita Romania e profund ancorata in ceea ce se intampla cu vaporul numit economie mondiala sau mai bine spus numit economie americana,….si daca acolo sunt unii care spun ca inca sunt in varful crizei( a se citi cel mai naspa moment) pe cand altii spun ca panta s-a schimbat si ca in momentul in care PIB-ul creste , chiar daca mai sunt concendieri, falimente rasunatoare inseamna citez” ca Pacientul(a se citi economia) nu mai este la reanimare si a fost transferat sub supraveghere atenta in rezerva, monitorizat si conectat la aparate dar stabilizat”, la noi cred ca varful abia urmeaza si de fapt cu totii cred ca muncim mai mult decat pana acum deoarece asa se intampla cand sunt bani putini, dar pesimismul ne doboara pe multi, atmosfera gri deasemenea deoarece suntem conectati unul cu altul si unii cu altii si in situatia in care ghiocelul apare intr-un moment in care temeperatura este mult sub zero si mai si dureaza multe saptamani cred ca sansele lui de supravietuire sunt mici sau mai bine spus doar o minune il ajuta, dar oare credem in minuni,….Cam asa si cu munca si dorinta, vrem sa facem business, dar cu cine sa facem business?, vrem sa facem vanzari dar cu ce clienti?, vrem sa facem retention dar surpriza nu prea mai avem pe cine sa aplicam procedurile si mecanismele de retention daca observam spre exemplu ca IMM-urile se duc in buda cu ultimele minuni date de minunatul guvern, daca vedem ca tot in urma minunilor cheltuielile cu masinile cresc vertiginos si asta doar ca sa nu lungesc vorba. Cred ca suntem intr-un proces de conservare indus involuntar si tot noi vom fi cei care vom schimba atmosfera si vom readuce energia, dar cu siguranta nu acum este momentul deoarece cand va fi vom sti iar daca nu se simte efervescenta inseamna ca majoritatea care decide inca nu simte momentul iar cei care il simt cu siguranta se vor “arde” daca nu isi dozeaza energia cu atentie si nu o folosesc eficient. A incerca sa darami un munte e interesant dar fara folos in majoritatea cazurilor deoarece inteligent e sa iti dai seama de la inceput ca nu ai nici o sansa si cu energia dedicata acestui scop sa faci alte lucruri folositoare tie ca persoana.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.