Din BULGARIA

Voi incerca prin acest Post (precum si cele ce vor urma) sa construiesc o imagine, vazuta de catre mine, a Bulgarie! Cei apropiati mie, stiu ca incepand de acum 2 ani si ceva am inceput sa-mi desfasor activitatea in Bulgaria! Nu voi dezvalui nici o informatie despreĀ  activitatea profesionala ci doar despre ceea ce observ, in jurul meu, despre aceasta tara, oamenii ei si faptelor ce le vad aici! Venisem initial pentru o perioada scurta de timp dar se pare ca “socotelile de Acasa…”;National Day of RO - SOFIA 2013

Prima impresie, este placuta si darama miturile ce le auzim mereu in media despre relatia Romano-Bulgara! Daca ar fi sa ma uit la media, la fel cum se intampla si in relatiile cu celelalte state (v. Italia, Franta, Spania, Finlanda, etc), nu suntem, deloc compatibili cu ei in relatiile diplomatice, economice si sociale! Suntem diferiti si in acelasi timp, la fel! Scuzati exprimarea. In viitoarele postari, vom exemplifica aceste cuvinte “grele” si vom aduce justificari. Vorba unui “critic cinic” in viata – “Romanii sunt Sofisticati” – fiind raspunsul lui de ultim moment la intrebarea: “Dar romanii, cum sunt?”.

 

2-National Day of RO - SOFIA 2013-001Am reusit sa fiu prezent pentru al treilea An la Sarbatoarea organizata de Ambasada Romaniei la Sofia – de Ziua Nationala a Romaniei. De le An la An intalnirea devine mai interesanta, prezenta mai numeroasa si calitatea participantilor, daca imi este permis sa spun, mai ridicata. Ceea ce denota o crestere a interesului fata de Romania. Dar pot spune ca la aceasta Intalnire am avut din nou acel sentiment (ce vine cam rar) – “SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN”. LA MULTI ANI ROMANIA!

3-National Day of RO - SOFIA 2013-002

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.