Archive for October, 2009

BRITISH AIRWAYS si tehnologia!

Monday, October 26th, 2009

Degeaba le da Dumnezeu la unii de toate daca nu ii invata ce sa faca cu ele! Probabil, cateodata prea multa tehnologie strica sau duce la incompetenta crasa!

Astfel, sa va povestesc, cum, aseara pe Aeroport la Heathrow – unul din cele mai moderne si elegante Aeroporturi (mai ales ultimul terminal 5) am ajuns in timp util (cca 2 h inainte) – (chiar daca in Week-end, Metroul este dat peste cap cu lucrarile lor de Renovare – astia au ajuns sa renovezeĀ  – caci au ce – noi intai sa terminam Metroul), si voiam sa fac Ceck-in – acum se face electronic direct in Aeroport fara Personal desemnat la Ghisee! Urmam pasii indicati de masinarie si SURPIZA – imi da un loc aiurea iar cel de-al doilea (caci am fost 2) in fata mea! Ma duc suparat la un Ghiseu de BAG si incerc sa aflu ce s-a intamplat: acolo, o indianca – tinerica dar fara treaba cu Relatii Clienti, imi spune ca majoritatea rezervarilor s-au facut On-line cu min 24h inainte de ora Zborului si ca ce a mai ramas ca locuri libere sunt pentru Codasi (acest aspect nu era mentionat nicaeri pe Bilete sau Rezervarea din RO si nici Agentia de Travel nu mi-a spus asta)! Fara sa ma abtin, i-am pus mintea la incercare cu o intrebare cheie: Ce faceam daca eram o familie de 5 Persoane? Primeam cate 1 loc pe diferite randuri ? Raspuns: Nu am ce sa va fac, asta este, va inteleg dar nu am ce sa va fac! Trebuia sa intrati pe pag web a lui BA!!! SUPERB, nu?

Astfel, CONCLUZIE: Pacat de tehnologie caci roboti umani ce dau raspunsuri inevitabile standard de genul: asta e procedura la noi, asa e Caietul de Sarcini, astea sunt regulile si altele – dar nici macar nu incearca sa le treaca prin filtrul gandirii, avem si la noi si SLAVA DOMNULUI ca am gasit si in tari mult mai civilizate!

Prietenii de Week-End!

Sunday, October 18th, 2009

Nu v-ati intrebat de ce NUMAI in week-end-uri te vezi cu prietenii, de obicei? De ce pana atunci nu gasim timpul necesar sa ne intalnim, sa ne vizitam sa mergem la o Cafea, la tenis, la etc..? Nu cumva am inceput sa avem apucaturile unui Robotel programat al lumiii moderne? Stiu, stiu….fiecare va spune ca are Job, ca are treaba ca tot programul de Luni-Vineri este blocat si rezervat, bla, bla, bla….! Nu cumva noi impingem directia spre acea programare controlata a Programului – spre care toate companiile incearca sa-si duca angajatii ? Think about!

Viata privata plina de bucurii si nebunii asa trebuie sa ramana si sa nu amestecam cele 2 directii: privat vs profesional!

COMPANIA=STAT

Thursday, October 8th, 2009

Oare acest Stat (care e un cuvant foarte dematerializat la noi) nu cumva ar trebui sa se comporte ca o “mica” firma privata ce urmareste sa aiba profit in beneficiul Actionarilor (a se citi: “Cetatenilor”)??

Nu oare, ar trebui ca orice Societate Privata care se respecta sa obtina rezultate Financiare bune si Foarte Buna astfel incat sa putem Beneficia – noi, cetatenii – de PROSPERITATE (ooo, Doamne ce cuvant mare am folosit pentru ai nostrii Conducatori!!! šŸ™‚ )

Dupa PUBLICAREA rezultatelor financiare din ultimele zile pe la Diverse televiziuni de catre diversi Ministrii, te iei cu mainile de cap si iti dai seama ca mergem pe Pierderi de cca 20 Ani (astea sunt date certe)!!! Si atunci te intrebi: SA MAI RAMAN IN ACEASTA SOCIETATE, SA NU MAI RAMAN….?

Candva, undeva, cineva va intreba cu Siguranta aceasta Societate, numita STAT, daca e normala si daca nu e mai indicat sa intri in FALIMENT si/sau sa deschizi alt Business, in alt Domeniu (aici e complicat putin – caci nu ai decat un singur cod CAEN: bunastarea populatiei) sau sa te lasi? Ma intreb, daca nu cumva, acea zi o vor prinde copii nostrii foarte curand si atunci sa vezi Demisii sau scandaluri!