Archive for August, 2010

23 August – Special Day

Monday, August 23rd, 2010

Pentru multi, cei mai trecuti de 30 ani, aceasta zi poate fi o zi ce aminteste de prostie sau readuce memoria pregatirilor la care erau supusi, tineri fiind – pentru Paradele si Omagierile Tovarasului! Imi aduc aminte (cei drept, nu am fost decat de 2 ori!) cum ne strica Vacanta si ne obliga sa mergem la Pregatirile pentru marea Zi – chiar  ma chinuiam sa fac rost incepand din Iulie de scutire medicala, etc …! Norocul meu, era – ca stateam la pregatiri, mereu, mai in spatele multimii..!

Dar, pentru ALTII – poate fi chiar o zi Speciala! Si chiar este, deoarece acum ei isi Sarbatoresc Ziua de Nastere!Astfel, pentru ei, le doresc un sincer LA MULTI ANI sa fie Sanatosi si Fericiti!

ENDURO by ROMANIA

Tuesday, August 17th, 2010

Stiati ca avem o tara SUPERBA? Sunt convins ca DA, dar poate multi vor spune continuarea ….PACAT CA E …! Si tot asa… inainte!

Desigur, sunt multe lipsuri, erori si gasesti multa nepasare dar daca este sa privesti partea plina a paharului – aici se poate face ENDURO adevarat fara a fi tras de urechi, fara a fi langa civilizatie, iar zonele sunt foarte frumoase! Daca respecti regulile elementare de bun simt este foarte frumos acest sport! Sunt multi straini ce vin aici doar pentru acest lucru!

Am avut ocazia in acest Week-End sa parcurg un traseu – NU FOARTE AGLOMERAT, INCA – de ENDURO adevarat cu peisaje de vis: RINCA – TRANSALPINA – OBARSIA LOTRULUI – PARANGUL MIC – MINUNAT!

Pentru un JEEP si MOTOARE DE ENDURO este ideal! Pentru masini normale si plimbari ca in parc – NU RECOMAND!

Ce m-a frapat in aceste locuri, e ca sunt multi turisti ce  pleaca pe munte fara a avea cu ei minimul de Echipamente sau Provizii necesare in cazul in care se schimba ceva in planul initial de drumetie!

TOTUSI, Romania e FRUMOASA! Si nu sunt vorbe mari…!

Despre PREA-MARIRE in Functie!

Monday, August 2nd, 2010

Nu vi s-a intamplat vreodata ca la companiile la care ati lucrat sa aveti in Echipe si acele personaje ce isi doresc cu orice pret PREA-MARIREA in Functie si cumul de LAURI?

Nu vi s-a intamplat sa fiti atacati Direct sau Indirect pentru a fi trimisi cu fata la Perete, iar ca o stea frumoasa sa apara Personajul cu pricina, sa incerce sa dovedeasca cata incompetenta exista in Sectorul D-voastra de activitate?

Nu vi s-a intamplat sa intalniti persoane frustate si care sa va ia tinta clara pentru a incerca sa-si croiasca drum pe culme?

Sunt convins ca la multi dintre voi ati auzit despre EL, acest personaj ce incerc sa-l descriu: PUP-IN-CURISTUL vesnic! Acest personaj aplica arta psihologiei inverse – in termeni de business: “arata mizeria din curtea altuia caci poate vei fi promovat!” – nu cunoaste nimic insa are un spirit critic foarte dezvoltat;

Din pacate, acest tip de personaj, mai ales in aceasta perioada, are sanse mari de prea-marire si posibilitatea de a face un pas inainte devine din ce in ce mai mare! Probabil, managementul companiilor ar trebui sa nu permita un astfel de comportament, mai ales in astfel de perioade, cand, sansele sa pierzi ceea ce ai acumulat cu greu inainte de criza devin foarte mari!

RECOMANDARE:  Cand intalniti astfel de personaj, tratati-l cu ceea ce i-a dat frustarea! Cred ca e antidotul cel mai corect si eficace!