Archive for February, 2009

Multinationala – sau Nationalizata?

Monday, February 16th, 2009

De fapt am vrut sa am ceva in legatura cu Titlul acestui Blog si am stat sa analizez, ……..ce anume? Daca ma apuc de scris ceea ce am patit eu in ultimii 10 ani la o mare MULTINATONALA, cred ca voi avea un Rating de Vizitatori ca si pana Golontan va fi invidios cu a lui Blog!! 🙂

Asa ca am inceput sa rasfoiesc prin Net si am vazut la intamplari……..din diverse Domenii….uluitoare, ce-i drept! Una ce mi-a atras atentia , mi-a picat in mana acum 2-3 saptamani si o urmaresc foarte interesat mai ales ca e REALA (chiar daca la Footnote – se mentioneaza mereu ca e DOAR un ROMAN)! Asta e un Domeniu – BANKING! Va invit sa o studiati la : http://economie.hotnews.ro/tags/insemnari%20de%20bancher

Si sa stiti ca ce e acolo sunt mici …probleme, chiar daca suna SARCASTIC (mai ales ca e vorba de viata unor oameni), dar asa e ! Am sa incerc sa va arat (cu personaje FICTIVE-bineinteles, si intamplari ALEATORII ca poate fi si in DOMENIUL INDUSTRIAL un Roman Grav, chiar daca nu e un Domeniu cu asa mare expunere Publica!

Desigur: “Orice fapte, intamplari si Personaje ce pot se pot regasi in aceste scrieri sunt pur intamplatoare si nu au legatura cu Realitatea!”

Ca intre…PRIETENI!

Monday, February 9th, 2009

Cred ca …….DUPA SARBATORI…am devenit mai puturos, dar acum in aceaste momente de CRIZA am decis ca trebuie sa fac ceva si eu sa dau o mana de ajutor economiei locale si intrenationale, asa ca , m-am apucat de SCRIS din nou! Daca mai am multe subiecte cred ca am sa ajung sa scriu saptamanal!

Deci, ce s-a intamplat de ultima SCRIERE….! Sa vedem….! Sf Ioan, PArty de Botez, zi Onomastica, Zi de Nastere, vizita la TARA (a se citi TARTASESTI), demisii, Scoala, angajari plus O NUNTA, etc – o groaza de evenimente mondene!

Pai am inceput Anul cu …. PETRECERI! Si dupa cum si vorba spune, e bine sa NU FACI AFACERI CU PRIETENII, deja am avut ceva Party-uri numai cu AMICI si cu PRIETENI! La din astea sa tot fie, dar cand vine vorba de ….PRIETENI – sa nu cumva sa faci afaceri ca te arzi (ori TU ori EL) – si NICI cu RUDELE – ca aici te arzi NUMAI TU! Astfel, am incercat, Timid ce-i drept, sa deschid o relatie mica, mica de afaceri personale cu anumiti Prieteni si …ce sa vezi …inca nu au PORNIT caci sunt probleme cu …FURNIZORII! Nicicand nu am fost adeptul acestui gen de afaceri dar am zis ca-s eu mai de moda veche si sa incerc! Stii, ala ce-a zis AVEA DREPTATE – asa ca am sa ma opresc din TESTE si va recomand sa va tineti PRIETENII (atentie nu AMICII!!) ca Prieteni, caci, fac mai multi Bani decat v-ar aduce o afacere Adevarata si Profitabila, indiferent ce Scoli si Studii ai!

Asa ca, ii salut cu plecaciune pe adevaratii mei ACTUALI si VIITORI PRIETENI!