Archive for March 9th, 2009

Primavara….concedierilor!

Monday, March 9th, 2009

Am fost “mustrat” ca nu scriu mai des pe acest Blog, dar am stat si am meditat caci e mai bine mai rar decat sa devin JURNALIST de profesie!:)

Astfel, nu pot sa nu remarc, cum inceputul acestei Primaveri …a mai adus o serie de Noutati in Domeniul Multinationalelor – CONCEDIERILE, incepute la aparitia zorilor CRIZEI acum se afla in plin avant, avant ce va scuti anumite companii  sa dea explicatii de “REDUCERI de PERSONAL” si astfel isi pot re-aranja pasii firesti pentru marirea Productivitatii Angajatilor! Intrebarea este pana UNDE si CAT!

Stim (sau macar banuim), cum in majoritatea Corporatiilor sunt “pozitii” chiar si de top, in care acei oameni sunt “Mortii Vii” adica acele persoane care a obisnuit Managementul firmelor ca ei sunt acolo si pot deveni indispensabili in cazul plecarii lor, sau chiar si mai rau, acele persoane de care s-a “UITAT”, si care oricat de dornice ar fi ele sa contribuie la PROSPERITATEA FIRMEI sunt trasi pe dreapta deoarece “SI-AU FACUT VEACUL”, iar persoanele demise , culmea, nu sunt de acest TIP! Se dau afara oameni de pe pozitii importante (chiar daca nu sunt decat suport pentru LANCEA companiei) si oameni care au tacut si si-au facut treaba! Cred ca acum cel mai important este sa Livram CIFRE (numere) de Persoane, caci da bine, nu? Peste tot, pe unde umblu, aud aceste scenete, si ma intreb daca sunt reale – toti si-au adus aminte ca trebuie sa faca COST CUTTING – chiar daca acesta este Principiul FUNDAMNENTAL in Afaceri!

Probabil, dupa cum se aude peste tot in aceste momente, in lumea Business-ului, lucrurile se vor reaseza iar perioada de mijloc sau de apus a acestei CRIZE este inca foarte departe – nu se vede nici macar “LUMINITA DE LA CAPATUL TUNELULUI” atat de necesara! Partea buna a acesteia probabil este ca: ne va face sa gandim mai simplu si cu mai multa CHIBZUIALA inaintea de a semna ceva Acte! 

Vom vedea cum va incepe aceasta PRIMAVARA! Pentru mine…cred ca e OK!